English A A A A A
Bilde av en bekk

Planlagte eller pågående hendelser på avløpsnettet.

Vi har for tiden disse planlagte eller pågående hendelsene:

Grindbakken - Blokkering i avløpssystemet - Mandag 10 Oktober 2022 - Avsluttet

wNCWRzodrqAcwAAAABJRU 5ErkJggg==

Vi har dessverre ikke klart å få ut blokkeringen i spillvannsledningen ved Selbuvegen. Vi vil på nytt gjøre er forsøk førstkommende mandag ifra 08.30 til 16.00. Vi oppfordrer til å bruke minst mulig vann og toalett som går til avløp denne dagen. Festival toalett er satt ut i Grindbakken for de som kan benytte dette. Dette er ikke et forbud mot å benytte vann, men en dugnad for at våre arbeidstakere skal slippe å håndtere minst mulig avløp under arbeidet.  Teknisk vakt kan nås på tlf. 91613813.

Litt utfyllende informasjon:

Blokkeringen sitter under Selbuvegen der vi har en antatt dybde på ledningen på 5 -7 meter. Terrenget er fylt opp slik at ledningen ble liggende så dypt. Å grave på dette stedet vil medføre store kostnader for våre innbyggere, samt at en omlegging av Selbuvegen er utfordrende og arbeidet vil måtte pågå over lengre tid. Å slå gjennom nytt rør er en mulighet, men også dette vil være en krevende operasjon på de dybdene ledningen ligger.

Blokkeringen består av to rørbiter som har knuseskader (grunnavløpsrør) og en overgang ifra et taknedløp. Vi har kjørt kamera på hele den kommunale ledningen uten å finne bruddskader på det vi har kjørt. Arbeidet er veldig utfordrende p.g.a. store dybder, og fordi spyling av nettet ikke har klart å fjerne disse delene. Vi har leid inn firma som har spesialisert seg på fresing i innvendige rør som skal gjøre et nytt forsøk.

Etter spyling og slamsuging på onsdagen, har en husstand oppstrøms vært på MC Donalds og funnet ut at papirposen (og kanskje innhold) kan kastes i do. Vi ber innstendig om at engangsservietter, kluter, Q-tips, bind, snusposer osv. har ingenting i do å gjøre. Her skal kun toalettpapir, tiss og bæsj ned.

Vi ber om at oppgravd område med sperring respekteres som et anleggsområde, og at folk ikke tar seg inn på dette.

Hva kan du gjøre for å spare vann:

  1. Tar det lang tid før vannet blir varmt kan man tappe først i en vaskebøtte som man heller ut utvendig bygg.
  2. Har du vært på do og tisset. Kan du vurdere om det er nødvendig å trekke ned.
  3. Er du ikke redd for å bruke et festival-do uten varme og vask, kan du bli med på dugnaden ved å benytte dette.
  4. Kan du utsette dusjingen til etter arbeidet er slutt, eller prøve å dusje før igangsettelse?
  5. Kan du utsette vask av klær til etter arbeidet er slutt, eller prøve å gjøre det før igangsettelse?

Takk for at du bidrar.

Tømmeanlegg for bobil ved Stav:

Tømmeanlegg for bobil

 

Bobiltømmestasjoner ved Stav bilistsenter nord og syd har stengt vannet for sesongen. Utvendig spyleslange med tilgang på kommunalt vann finnes på begge plasser i frostfri periode på året. 

Dette betyr at du som reisende vår, sommer og høst har mulighet til å fylle vanntanken, samt spyle/rengjøre avløpstanken. 

På vinteren har du som reisende fortsatt mulighet til å tømme avløpstanken, men ikke spyle/rengjøre eller etterfylle vanntanken. Vi anbefaler bruk av sørgående tømmestasjon på vinterstid, da norgående tømmestasjon (nederst på bildet) kan ha oppsatt kjørehindere på grunn av parkering/brøyting. Det er mulig å krysse E6 langs hotellet.

 

Midtsandtangen friluftsområde:

Midtsandtangen friluftsområde har stengt vann for vinteren. Dette gjelder for dusjer i strandsonen og vannpost ved "Ly og le". Se i folder for plassering.

 

Vi trenger din hjelp:

Våre bekker, elver, vann og sjø skal være fri for forurensning. Observerer du som innbygger forhold der våre renseanlegg, pumpestasjoner eller ledninger ikke fungerer som de skal, ønsker vi at du varsler om dette. Dette gjelder også hvis du observerer rar lukt eller farge på overvannsutlipp til våre vassdrag og sjø.

En del av vårt ledningsnett er bygd som fellesanlegg. Det betyr at den samme ledningen håndterer avløpsvann (toalett, vask og dusj m.m.)  og overvann (drenering, taknedløp og vegsluk m.m.). Disse anleggene gir oss utfordringer når nedbørsintensiteten (kraftigere regn på kortere tid) har økt med endret klima. Vi kan derfor dessverre oppleve overløpsdrift i kummer og stasjoner ved kraftig regn.

Vi arbeider kontinuerlig med separering av disse, samt finne feilkoblinger på seperate system (f.eks toalett som går til overvannsystemet, taknedløp koblet mot avløpssystemet osv.). Til dette arbeidet bruker vi farge, røyk og kontroll både visuelt og med rørkamera.

Har du spørsmål angående hendelsene? Ta kontakt med vårt sentralbord på telefon 73 97 20 00.